Giulio Ciccone verzilvert topvorm in Apennijnenklassieker

De 23-jarige Giulio Ciccone liet afgelopen week in de Ronde van de Alpen al zien dat zijn benen prima in orde waren. In de 79ste Giro dell'Appennino heeft de klimmer van Bardiani-CSF zichzelf ook weten te belonen met een overwinning.

Giulio Ciccone
  • Giulio Ciccone Giulio Ciccone

Op de Passo Bocchetta (met de top op 57 kilometer van de streep) toonde Ciccone zich één van de sterksten in de koers. Hij kreeg landgenoot Fausto Masnada (Androni Giocattoli-Sidermec) en de Portugees Amaro Antunes (CCC Sprandi Polkowice) met zich mee. Gedrieën reden ze met dik twee minuten voorsprong op de andere favorieten naar de finish in Genua.

In de finale kwamen er nog wel wat demarrages, maar niemand wist de anderen kwijt te raken. De 23-jarige Ciccone bleek uiteindelijk de sterkste in de sprint. Een mooie derde profzege voor de man die hoogstwaarschijnlijk over een paar weken in de Giro d'Italia mag jagen op een nieuwe etappezege. Naast een Giro-rit in 2016 staat de zesde etappe van de Ronde van Utah van vorig jaar op de erelijst van Ciccone.

Voor de werkgever van Ciccone was dit overigens niet het enige succes van de dag. Ook in de Ronde van Kroatië mocht de groene armada juichen dankzij Paolo Simion.