Pieter Weening sluit Ronde van Kroatië af als tweede

Ook op de laatste dag van de Ronde van Kroatië is Pieter Weening er niet in geslaagd Kanstantin Siutsou nog uit de leiderstrui te rijden.

Pieter Weening

Sterker nog: de 37-jarige Harekiet van Roompot-Nederlandse Loterij moest in de straten van Zagreb toestaan dat Siutsou nog drie seconden op hem uitliep. Desondanks behield hij de tweede plaats in het klassement, die hij veroverde in de koninginnenrit naar Sveti Jure.

De 21-jarige Kazach Yevgeniy Gidich vervolledigde het eindpodium. Hij had een minuut achterstand de winnende man van Bahrain Merida.

De laatste etappe werd gewonnen door Paolo Simion. Hij tekende voor de vierde Italiaanse zege tijdens de Kroatische zesdaagse en de tweede voor zijn ploeg Bardiani-CSF. Dat deed Simion na een koppeltijdrit met ploegmaat Mirco Maestri, die Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice) nog wist af te houden voor plek twee.

La Croazia si tinge d'azzurro: ultima tappa a Paolo #Simion che vince lo sprint davanti a Mirco #Maestri! ??‍♂️??@Bardiani_CSF #EurosportCICLISMO pic.twitter.com/de6ivPIov3 — Eurosport IT (@Eurosport_IT) 22 april 2018