Sánchez bezorgt Astana 3 op 4 in Tour of the Alps

Luís Léon Sánchez speelt het ploegenspel perfect uit en wint voor George Bennet en Koen Bouwman

Sánchez
  • Astana Astana
  • Luis León Sánchez Luis León Sánchez
  • Koen Bouwman Koen Bouwman

Vandaag stond de vierde etappe van de Tour of the Alps op het programma. In de vroege vlucht zaten Hubert Dupont, Ben Hermans, Mikel Bizkarra, Louis Meintjes, David de la Cruz, Kristijan Durasek, Mark Padun, Felix Grossschartner en Davide Villella. 

Op de laatste klim werden de laatste koplopers in de kraag gevat door Koen Bouwman. Koen Bouwman die als eerst uit de favorietengroep aanviel en een halve minuut voorsprong bij elkaar reed. Vervolgens ging Fabio Aru erachteraan en vlak voor de top sloot hij aan. Inmiddels waren de favorieten ook gaan aanvallen. Ellisonde versnelde met Froome in het wiel en de voorsprong was in één ruk dicht gereden.

Alle favorieten waren bij de les en er was boven op de top een groep van 15 man met Astana daarbij goed vertegenwoordigd. In de afdaling reed Pozzovivo als een bezetene naar beneden, maar hij kreeg weinig ruimte. Vervolgens deelde de renners van Astana één voor één speldenprikken uit. Het was niemand minder dan de geslepen Luís Léon Sánchez die een gat kreeg. George Bennet sprong erachteraan, maar de Spanjaard van Astana was niet bij te houden. Koen Bouwman won de sprint van het uitgedunde groepje voor plek drie.

Morgen start Pinot weer in de leiderstrui. Het parcours brengt de mannen dan naar Innsbruck waar in september ook het wereldkampioenschap wordt vereden. Het is gelijk een mooie test, want de lastige klimmen van het WK parcours zijn opgenomen in de aflsuitende etappe van de Tour of the Alps.

Etappe vier is afgelopen! Sanchez wist in de laatste kilometer het verschil te maken en komt als eerste over de streep. #TotA pic.twitter.com/eIJK3URtqC — Eurosport Nederland (@Eurosport_NL) 19 april 2018