Autopsie wijst uit: Goolaerts kreeg hartaanval vóór hij viel

Autopsie heeft uitgewezen dat Michael Goolaerts voordat hij afgelopen zondag viel in Parijs-Roubaix een hartaanval kreeg.

Goolaerts

Verder onderzoek moet de oorzaak van de hartaanval gaan uitwijzen, zegt de rechtbank van Cambrai. Al vroeg in de Hel van het Noorden kwam de 23-jarige renner van Vérandas Willems-Crélan ten val, de Belg bleef roerloos op de grond liggen. In kritieke toestand werd hij na reanimatie vervoerd naar het ziekenhuis van Lille. Daar overleed Goolaerts op zondagavond.

"We kunnen zeker stellen dat de valpartij niet aan de oorzaak van de dood van Goolaerts staat", klinkt het bij de rechtbank van Cambrai. "Een hartfalen en wellicht een hartaandoening is de oorzaak van zijn overlijden." De oorzaak van een eventuele aandoening is nog niet duidelijk. "Daar hebben we nog geen zekerheid over", aldus Remi Schwartz van de rechtbank van Cambrai. "Bij de autopsie is verder niets bijzonders vastgesteld. De verdere onderzoeken kunnen maanden in beslag nemen."

Goolaerts liep in 2016 stage bij Lotto Soudal en was vanaf vorig jaar profrenner bij Vérandas Willems-Crélan. Zijn beste prestatie bij de profs tot nog toe was een vijfde plaats in de slotrit van de Sjarjah Tour dit jaar.