Dillier: 'Sagan verraste me enigszins'

Silvan Dillier was met een tweede plaats de verrassing van Parijs-Roubaix. De Zwitsers kampioen zat in de vroege vlucht en wist het tot de wielerbaan uit te zingen. Enkel Peter Sagan was sterker.
Dillier

Dillier brak in de Strade Bianche nog zijn pink en zou in eerste instantie helemaal niet aan de start verschijnen van Parijs-Roubaix. Maar de renner van AG2R-La Mondiale toonde in kleine Franse koersen al over goede vorm te beschikken. In De Hel van het Noorden gaf hij daar extra blijk van. "Het was heel zwaar toen Sagan erbij kwam. We hebben zo lang mogelijk proberen samen te werken, maar uiteindelijk is Sagan op zo'n moment zowel engel als duivel in één persoon", vertelde Dillier aan Sporza. 

"Toen ik de piste opreed, dacht ik er even aan hoeveel mensen dit wel aan het volgen zijn op televisie. Maar ik kon snel de knop omdraaien en mij focussen op de sprint. Ik heb wat ervaring op de piste. Misschien heb ik iets te lang gewacht. Net toen ik wilde aangaan, ging Sagan al. Hij heeft me wat verrast, maar ik denk dat het sowieso heel lastig was geweest om te winnen."

  • Silvan Dillier
  • Peter Sagan

Laatste nieuws