Elijzen: 'Dokters waren er snel bij, maar het mocht niet baten'

Michael Goolaerts wilde in Parijs-Roubaix Wout Van Aert zo ver mogelijk bijstaan, maar die droom werd een nachtmerrie. Hij overleed aan een hartstilstand.

Elijzen
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert

Michiel Elijzen zat in de ploegleidersauto van Goolaerts ploeg Veranda's Willems-Crelan. "Ze zijn nog aan het onderzoeken of hij viel door de hartstilstand of dat hij viel en vervolgens een hartstilstand kreeg. Maar feit is dat hij roerloos op de grond lag. De dokters waren er snel bij, maar het mocht niet baten", aldus Elijzen tegenover de NOS. "We hebben tegen het team gezegd dat Michael betrokken was bij een valpartij, maar verder hebben we geen informatie gegeven. Dat leek me op dat moment het beste."

Wel werden de renners van het Belgische team na de koers snel naar de ploegbus gehaald, zodat de renners niet van journalisten zouden horen wat zich een paar uur eerder had afgespeeld. "Dan is de verslagenheid groot natuurlijk. We hoopten op goed nieuws, maar tot gisteravond wisten we zelf ook niet veel. Na de koers zijn we met heel het team naar het hotel gegaan. Daar zijn we gebleven tot er definitief nieuws kwam."

"We gaan nu met traumatherapeuten en groepssessies dit proberen te verwerken. Komende woensdag is de Brabantse Pijl. Of we starten is nog een vraagteken, maar we denken momenteel dat het beste is als we wel van start gaan. Maar iedereen verwerkt dit verlies op zijn eigen manier, dus we respecteren de keuze om niet te koersen ook. En ook de keuze van de familie speelt een rol."