Healthy Ageing Tour: Kirsten Wild doorbreekt hegemonie Boels-Dolmans

Kirsten Wild heeft op de derde dag van de Healthy Ageing Tour de ochtendrit op haar naam geschreven. In de straten van Winschoten was zij de snelste in de massasprint.

Kirsten Wild

"What a difference a day makes", zong Dinah Washington ooit. Dat geldt zeker ook voor de derde dag van de Healthy Ageing Tour. Gisteren werden de rensters de hele dag geplaagd door regen en wind, vandaag was de zon op de afspraak. Het maakte dat de rensters er in de ochtendetappe zin in hadden. Vanaf het moment dat er met de vlag werd gezwaaid ging het tempo de hoogte in.

Op het 66,2 kilometer lange parkoers rondom het Oldambtmeer maakten Mieke Kròger (Virtu Cycling), Mareille Meijering (WV De Kannibaal), Kaat Hannes (Jos Feron Lady Force), Danique Braam (Jan van Arckel) en Amber van der Hulst (Swaboladies) het mooie weer.

In de slotfase probeerde de Duitse tempobeul Kröger het in haar eentje. Maar ze was niet opgewassen tegen het jagende peloton, dat haar in de laatste kilometers achterhaalde. En dus werd er om de zege gesprint in Winschoten.

Wild bedankte haar ploeggenoten voor het geleverde werk met een overwinning. In de sprint wist ze Christine Majerus (Boels-Dolmans) en Lisa Klein (Canyon-SRAM) af te troeven. Voor Wild is het in totaal haar elfde ritzege in de Healthy Ageing Tour.

Vanmiddag staat er in Stadskanaal een ploegentijdrit op programma. Daarin zal Amy Pieters opnieuw mogen aantreden in de gele leiderstrui. Ze behield het felbegeerde tricot namelijk in de ochtendrit.