Roglic slaat dubbelslag in Baskenland

Primoz Roglic heeft een dubbelslag geslagen in de Ronde van het Baskenland. Hij was negen seconden sneller in de tijdrit dan Paddy Bevin en nam de leiding over in het klassement van Julian Alaphilippe.

Roglic
  • Afbeelding van Julian Alaphilippe Julian Alaphilippe
  • Afbeelding van Primož Roglič Primož Roglič

Bevin was van de vroege starters degene die de beste tijd neerzette. Bij het eerste tussenpunt zag het er nog niet naar uit dat de BMC-renner zou gaan strijden om de dagzege, maar in het tweede gedeelte raasde de Nieuw-Zeelander over het parkoers. Bij het eerste tussenpunt was Remi Cavagna niet veel later sneller, maar de Fransman stortte volledig in tijdens het tweede gedeelte. 

Ook de renners van Team Sky deden het naar behoren. Michal Kwiatkowski, Jonathan Castroviejo en Vasil Kiryienka beten zich echter allemaal stuk op de rappe tijd van Bevin. De Wit-Rus moest slechts twee seconden toegeven. Voor Bevin, die zich dit seizoen is gaan toeleggen op het tijdrijden, was het afwachten wat Roglic zou gaan doen. Bevin zat heel lang in de hotseat, maar moest desondanks toezien hoe de renner van Team LottoNL-Jumbo met negen seconden onder zijn tijd dook.

Voor de plekjes in de algemene rangschikking deden Bauke Mollema en Patrick Konrad goede zaken. Maar de absolute winnaar van de dag voor het klassement was natuurlijk Roglic. De Sloveen verdreef Alaphilippe van de eerste plaats en gezien zijn vorm kan het haast niet meer misgaan voor hem. Roglic heeft nu een voorsprong van 34 seconden op Alaphilippe.