McCarthy wint groepssprint in Baskenland

De derde rit in de Ronde van het Baskenland ging naar Jay McCarthy. De Australiër was de snelste van een uitgedund peloton.

McCarthy
  • Afbeelding van Jay McCarthy Jay McCarthy

Na twee heuvelachtige etappes, allebei gewonnen door Julian Alaphilippe voor Primoz Roglic, was het in de Ronde van het Baskenland tijd voor een iets vlakkere etappe. Tussen Bermeo en Valdegovía lagen in de eerste 100 kilometer drie gecategoriseerde hellingen, waarna de koers over Spaans vlakke wegen richting de aankomst zou lopen.

Een dag voor Thomas De Gendt, dacht de Vlaming van Lotto Soudal die twee weken terug ook al een etappe won in de Ronde van Catalonië. Met 7 anderen ging hij op pad. Uiteindelijk bleef enkel Christopher Juul Jensen in zijn wiel over in de finale. Vanuit het peloton viel een duo van Team Sky aan. David De La Cruz en Michal Kwiatkowski maakten met nog een kleine 20 kilometer te rijden de oversteek.

Maar ook als viertal konden de aanvallers niet vooruit blijven. Juul Jensen en De La Cruz werden op drie kilometer van de streep als laatsten bijgebeend. Na een chaotische finale bleek Jay McCarthy van Bora-Hansgrohe de snelste.