Jan Tratnik sprint naar zege in Volta Limburg Classic

De Sloveen Jan Tratnik heeft in Eijsden de Volta Limburg Classic op zijn naam geschreven. Tratnik zat al eerder mee in een vluchtersgroep die op vijftig kilometer van de meet wegreed uit het peloton.

Tratnik
  • Jan Tratnik Jan Tratnik

Het eerste deel van de koers door Zuid-Limburg werd gekleurd door een kopgroep, met daarin onder anderen Oscar Riesenbeek en Jens van den Dool, die een maximale voorsprong van twee minuten pakten. In het peloton werd LottoNL-Jumbo ongelukkigerwijze geconfronteerd met twee opgaves. Tom Leezer had last van zijn rug, als gevolg van een valpartij een week geleden. Ook Daan Olivier moest de strijd staken. 

Op vijftig kilometer van de finish reden nabij Gulpen Jan Tratnik en Jimmy Janssens weg uit het peloton, op zoek naar de kopgroep. Deze werd aan de voet van de Koning van Spanje bijgehaald. Stef Clement zette in het peloton namens LottoNL-Jumbo de achtervolging in, maar lange tijd bleef de voorsprong van de mannen in de te de la course ongewijzigd.

Tratnik bleef in de slotfase een belangrijke rol spelen. De Sloveen werd weliswaar samen met zijn medevluchters bijgehaald, maar steeds als er iemand probeerde weg te glippen, snelde Tratnik erachteraan. Op de kasseien van de finishstraat stond er geen maat op de rappe renner van CCC Sprandi Polkowice en zodoende kon hij juichend over de finish komen.

Eerder vanmiddag won Belle de Gast de vrouweneditie van de Volta Limburg Classic. De Utrechtse troefte in de eindsprint haar medevluchters af.