Met deze ploegmaats hoopt Vincenzo Nibali op stunt in de Ronde van Vlaanderen

Vincenzo Nibali reed de Ronde van Vlaanderen nog nooit. Maar zijn ploeg Bahrain Merida hoopt komende zondag in Vlaanderens Mooiste wel op een stunt van de Italiaan. 

Vincenzo Nibali
  • Vincenzo Nibali Vincenzo Nibali

De formatie schuift de winnaar van de twee meest recente wielermonumenten (Milaan-Sanremo en de Ronde van Lombardije) namelijk naar voren als kopman tijdens de Ronde. De ploeg stelt Heinrich Haussler op als adjudant die hem tot diep in de finale moet ondersteunen. Barbie werd in 2009 nog twee in de Hoogmis.

Ploegleider Tristan Hoffman, die in 2000 zelf vijfde werd in de Ronde van Vlaanderen, voorziet ook een belangrijke rol voor Kristijan Koren en Sonny Colbrelli. Zij moeten Nibali begeleiden tot aan de tweede beklimming van de Oude Kwaremont. Luka Pibernik, Borut Bozic en Ivan Garcia Cortina krijgen de taak om erbij te zitten als er een groep van meer dan tien renners wegrijdt in de openingsuren van de wedstrijd.

De statistieken spreken overigens niet in het voordeel van Nibali. Enkel Eddy Merckx slaagde er in het verleden om in één jaar zowel La Primavera als Vlaanderens Mooiste op zijn erelijst bij te schrijven. De Kannibaal deed dat in 1969 en 1975.