Maximilian Schachmann blijft uit handen van peloton en zegeviert in Catalonië

Maximilian Schachmann heeft de ingekorte zesde etappe van de Ronde van Catalonië gewonnen. De Duitser van Quick-Step Floors reed de hele dag met Diego Rubio aan kop en het peloton kwam in Torrefarrera achttien seconden te laat.

Schachmann
  • Maximilian Schachmann Maximilian Schachmann

Al vroeg in de etappe reden Schachmann en Rubio weg uit het peloton. Na het laatste obstakel, de Port d'Ager, gehad te hebben, hadden de twee een voorgift van drie minuten op het peloton. Daar startte Mitchelton-Scott de achtervolging in, maar de grote groep kwam niets dichter bij de vluchters.

De tijdrijder in Schachmann ging tot het uiterste en dat leek genoeg om de sprintersploegen een loer te draaien. Even leek het klaar te zijn voor de twee aan kop, toen de wind opstak en er waaiers gevormd werden. Het parkoers draaide echter voordelig voor Schachmann en Rubio en zodoende reden ze met z'n tweeën de laatste kilometer in. In de sprint-à-deux bleek Schachmann de meeste energie over te hebben en zodoende reed de jonge Duitser naar zijn eerste overwinning op profniveau. 

Alejandro Valverde blijft, met enkel nog de glooiende slotrit in Barcelona te gaan, de leider in de Ronde van Catalonië.