Pantano blijft Laengen en juichende Mohoric voor in Catalonië

Jarlinson Pantano heeft de vijfde etappe van de Ronde van Catalonië op zijn palmares bij mogen schrijven. In Vielha Val d'Aran nam hij de maat van medevluchter Vegard Stake Laengen.

Jarlinson Pantano
  • Vegard Stake Laengen Vegard Stake Laengen

Op weg naar de finishplaats namen twaal man al vroeg de benen. De groep met onder andere Maxime Monfort (Lotto-Soudal), Danilo Wyss (BMC), Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo), Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates), Giovanni Visconti (Bahrain Merida) en Jetse Bol (Manzana Postobon) nam maximaal vier minuten op het peloton.

Op de klim naar 'Tunel de Vielha', wisten Laengen en Pantano zich van de rest af te scheiden. De twee waren net te ver weg voor het peloton en mochten uiteindelijk strijden om de zege. Vlak voor de laatste rechte lijn wist de Colombiaan zijn vluchtmakker af te schudden. Pantano tekende voor zijn eerste overwinning van 2018.

Mohoric blundert

Vlak achter de twee vluchters waren Wyss, Chernetckii en Visconti nog gegrepen door de uit het peloton ontsnapte Mohoric. De meesterdaler van Bahrain Merida toonde in de afdaling opnieuw zijn klasse. Het was hem echter wel ontgaan dat Pantano tien seconden eerder al juichend over de streep was gekomen. 

Jarlinson PANTANO ?? wint etappe 5! De afdaling ging hem goed af en klopt Laengen in de sprint! #VoltaCatalunya pic.twitter.com/PlRgOaYxkp — Eurosport Nederland (@Eurosport_NL) 23 maart 2018

Valverde blijft ook na de vijfde etappe de rangschikking aanvoeren. Diens concurrent Egan Bernal pakte wel bonificatieseconden bij de eerste tussensprint van de dag.