Opnieuw Italiaanse sprinter aan het feest in Langkawi

De Maleisische stad Tanjung Malim vormde vandaag het decor voor de derde seizoenszege van Luca Pacioni. De Italiaan van Wilier Triestina - Selle Italia mocht na 108,4 kilometer met de zegebloemen zwaaien na de door hem gewonnen massaspurt.

Luca Pacioni

De zesde etappe werd door slechts één renner gekleurd. Thailand Continental Cycling Team stuurde met Turakit Boonratanathanakorn een prachtige naam vooruit. Op vijf kilometer voor het einde werd hij echter wel ingerekend door de ploegen met snelle mannen. Bardiani-CSF hoopte op een tweede dagsucces met Andrea Guardini, maar zover kwam het niet. 'Mister Langkawi' eindigde pas als vierde.

Astana, één van de twee aanwezige WorldTour-formaties, ging voor een derde ritzege met Riccardo Minali, maar ook deze geblokte Italiaan kwam vandaag tekort. De snelste sprint kwam immers op naam van Luca Pacioni. De 24-jarige won dit seizoen al een rit in de ronde van Taiwan en de Tropicale Amissa Bongo en mocht dankzij een vlijmscherpe sprint zijn derde seizoenszege bijschrijven. 

#ltdl2018 @LucaPacio93 wins stage 6 of #LeTourdeLangkawi. It's 3rd victory of the season for the 24yo rider of @WilierSelleIta. ? @KBSMalaysiapic.twitter.com/9UQ4ec96O5 — Brain on Wheels ? (@BrainOnWheels) 23 maart 2018

De Rus Artem Ovechkin, die gisteren de leiding pakte in de 2.HC-koers door op de klim naar Cameron Highlands iedereen uit het wiel te kletsen, mocht op het ereschavot een nieuwe leiderstrui aantrekken. Hij kwam vandaag niet in de problemen. Naar verwachting mag de coureur die bezig is aan zijn eerste maand voor het Terengganu Cycling Team over twee dagen de eindzege op zak steken.