Primeur: Giro Rosa voor het eerst live te zien

Voor het eerst in de geschiedenis zal de Giro Rosa live worden uitgezonden. Dit bevestigt PMG Sport aan Wieler Revue.
Anna van der Breggen Giro Rosa

Zeker de laatste jaren is de roep om de belangrijkste etappekoers voor vrouwen live te kunnen aanschouwen steeds groter geworden. Meer dan een dagelijkse samenvatting zat er echter nooit in. Het Italiaanse PMG Sport heeft dit jaar besloten om op deze behoefte in te spelen door de Italiaanse rittenwedstrijd van 6 tot en met 15 juli live uit te zenden.

PMG Sport heeft intussen de nodige ervaring met het uitzenden van wielerwedstrijden. Zo heeft het de rechten voor alle wedstrijden van de Ciclismo Cup en de Giro d'Italia U23. En ook het vrouwenwielrennen is voor het Italiaanse bedrijf niet vreemd: afgelopen week zond het voor het eerst de Trofeo Alfredo Binda, een koers met WorldTour-status, uit. De beelden van de Giro Rosa zullen in ieder geval op de Facebookpagina van PMG Sport te zien zijn. 

De Ronde van Italië voor vrouwen wordt dit jaar voor de 29ste keer gehouden. De rittenkoers begint met een ploegentijdrit in Verbania. In de voorlaatste etappe staat de beklimming van de Monte Zoncolan op het menu. De ronde eindigt in Cividale del Friuli. Over de rest van het parkoers zijn nog geen details vrijgegeven.

Vorig jaar werd de Giro Rosa voor de tweede keer gewonnen door Anna van der Breggen. In het verleden was Marianne Vos driemaal winnares van de maglia rosa.

Laatste nieuws