Greipel succesvol geopereerd

André Greipel was een van de ongeluksvogels van Milaan-Sanremo. De Duitse spurter had nog alle kans op de zege toen hij onderuitging in de afdaling van de Poggio. Daarbij brak hij zijn sleutelbeen.

Greipel
  • Afbeelding van André Greipel André Greipel

De kopman van Lotto Soudal onderging gisteren in Herentals een operatie. Greipel op de site van zijn ploeg: “Dokter Claes zei dat het een moeilijke maar succesvolle operatie was. Het sleutelbeen was gebroken in verschillende stukjes. De komende weken moet ik de fiets links laten liggen. Daarna zal ik afhankelijk van hoeveel pijn ik heb starten op de rollers. Ik voelde meteen dat mijn sleutelbeen was gebroken. Scans in het ziekenhuis van Nice bevestigde dat. Als een wielrenner hoop je altijd op een wonder waardoor je de klassiekers nog zou kunnen halen, maar die hoop was snel vervlogen.”

Greipel vertelt verder over de eerste teleurstelling heen te zijn, om eraan toe te voegen dat hij nog nooit zo vlot over de Cipressa en Poggio was gefietst. “Deze keer was het de afdaling van de Poggio die me elimineerde. Ondanks een val in de bevoorrading voelde ik me heel erg goed. Na de Poggio had ik met Jasper De Buyst en Jens Debusschere nog twee teamgenoten bij me. Ik had het geweldig gevonden om te kunnen sprinten op Via Roma.”