Degenkolb zet streep door La Primavera, Cavendish start met gebroken rib

Zoek niet naar John Degenkolb in het deelnemersveld van Milaan-Sanremo. Bronchitis gooit namelijk roet in het eten van de Duitse sprinter, die in 2015 de Italiaanse eendagsklassieker nog wist te winnen.

John Degenkolb
  • Afbeelding van John Degenkolb John Degenkolb

De renner van Trek-Segafredo werd vorige week tot opgave gedwongen in Parijs-Nice. Bronchitis hield de renner van de fiets. Nu laat Degenkolb weten dat hij aan de beterende hand is, maar wel nog te ziek is om in de 300 kilometer lange klassieker te starten. "Ik zal de training snel kunnen hervatten, dus ik maak me geen zorgen over mijn deelname aan de overige voorjaarsklassiekers", laat hij weten. 

Aanvankelijk stond de Italiaanse sprinter Giacomo Nizzolo ook op papier voor de koers, maar deze troef doet niet mee wegens een in Tirreno-Adriatico opgelopen knieblessure. Trek-Segafredo rekent nu op Jasper Stuyven, Fabio Felline, Kiel Reijnen, Ryan Mullen, Gregory Rast en de Nederlanders Boy van Poppel en Koen de Kort.

22 maart 2015. John Degenkolb viert feest in Sanremo.

Mark Cavendish is een andere oud-winnaar van La Classicissima die met fysieke problemen kampt. Maar zijn gebroken rib weerhoudt hem echter niet van starten in Milaan-Sanremo. "Ik heb niet de illusie dat ik kan winnen, maar ik heb wel genoeg kunnen trainen om mijn ploeggenoten zaterdag te kunnen ondersteunen", laat hij weten in het perspraatje van Dimension Data.

Tom-Jelte Slagter zal er wegens een luchtweginfectie niet bij kunnen zijn in Milaan-Sanremo. De Groningse heuvelspecialist liep dit euvel op in Parijs-Nice.

Edvald Boasson Hagen, Scott Thwaites, Julien Vermote, Jay Thomson, Stephen Cummings en Mark Renshaw completeren de selectie van Dimension Data voor het eerste monument van het wielerseizoen.

2009. Mark Cavendish achterhaalt Heinrich Haussler in extremis.