Niet alles meer koek en ei tussen Cofidis en Nacer Bouhanni

De Cofidis-ploeg meldde gisteren dat Nacer Bouhanni onvoldoende is hersteld van zijn bronchitis om komende zaterdag mee te doen in Milaan-Sanremo. De Franse sprinter verwijst dit echter naar de prullenbak.

Nacer Bouhanni
  • Afbeelding van Cofidis Cofidis

Bouhanni verscheen niet meer aan de start van de zesde rit van Parijs-Nice. "Na twee rustdagen heb ik de training zondag weer opgepakt. Ik voelde me goed op training en de ploegdokter gaf me zondagochtend zelfs groen licht om mee te doen in La Primavera", zegt Bouhanni. Desondanks kwam er maandag een telefoontje van Cédric Vasseur. Daarin gaf de ploegleider aan dat Bouhanni in de Cofidis-selectie was opgenomen.

"Het is een beslissing van het management om mij niet mee te nemen naar Milaan-Sanremo", zo geeft hij aan gesprek met Cyclism'Actu. "Ik kan de beslissing alleen maar accepteren en respecteren. Ik ben wel teleurgesteld. Ik heb vijf maanden voor deze koers getraind. Wie zou er dan niet teleurgesteld zijn?"

Bouhanni heeft dit seizoen nog niet kunnen winnen. Een tweede plaats in de derde etappe van de Ronde van Dubai was het hoogst haalbare voor de in Nancy woonachtige sprinter, die dit jaar volgens L'Equipe 'minder verwend wordt'. Zo werd zijn vader Karim aan de kant geschoven door het management van Cofidis, zo weet de Franse sportkrant te melden. werd hij door de formatie betaald om zijn zoon naar elke koers te vergezellen.

Bouhanni eindigde in de afgelopen drie edities van Milaan-Sanremo steevast bij de eerste tien. Ondanks een mechanisch defect in de sprint werd hij in 2016 zelfs vierde. Cofidis rekent dit jaar vooral op Christophe Laporte, die dit jaar in tegenstelling tot Bouhanni al wel heeft kunnen winnen. Guillaume Bonnafond, Loïc Chetout, Cyril Lemoine, Bert Van Lerberghe, Daniel Teklehaimanot en Anthony Turgis zullen de Fransman in La Classicissima ondersteunen.

Bouhanni mag in de Ronde van Catalonië wel aan het vertrek verschijnen. Deze rittenkoers begint op maandag 19 maart, twee dagen na Milaan-Sanremo.