Tirreno-Adriatico: Kittel grijpt tweede zege

Marcel Kittel heeft zijn tweede overwinning in de Tirreno-Adriatico geboekt. De Duitse spurtbom bleef Peter Sagan en Maximiliano Richeze voor. Michal Kwiatkowski blijft leider.

Kittel
  • Afbeelding van Peter Sagan Peter Sagan
  • Afbeelding van Michal Kwiatkowski Michal Kwiatkowski
  • Afbeelding van Maximiliano Richeze Maximiliano Richeze

De vlucht van de dag in de vlakke etappe naar Fano bestond uit vier renners, namelijk de aanvalslustige Jacopo Mosca, Marcus Burghardt, Krists Neilands en Artem Nych. Voor de Duits kampioen ging het echter niet snel genoeg, dus koos hij ervoor om alleen verder te gaan. Hij reed snel een voorsprong van drie minuten bijeen, maar met nog vijftig kilometer voor de boeg was zijn vlucht gedoemd te mislukken.

In het peloton werd er een goed georganiseerde jacht op de eenzame vluchter opgezet. Quick Step-Floors, Team LottoNL-Jumbo en Katusha-Alpecin zorgden ervoor dat de voorsprong van Burghardt snel slonk. Op twintig kilometer van de meet werd hij daadwerkelijk ingerekend. In het peloton was het meest noemenswaardige materiaalpech voor Geraint Thomas en een valpartij van onder anderen sprinter Jakub Mareczko. Beiden wisten echter met behulp van hun ploeggenoten terug te komen.

Met nog acht kilometer te gaan werd de koers op zijn kop gezet door een zware valpartij van favoriet Fernando Gaviria. Door de crash werd ook Peter Sagan opgehouden, maar op miraculeuze wijze bleef hij toch overeind. Na een korte achtervolging voegde de wereldkampioen zich weer bij het peloton. Sagan kwam nog dicht bij de overwinning in de massasprint, maar moest uiteindelijk Kittel voor zich dulden.