Teuns: "Als renner wil je altijd meer"

Naast Tim Wellens was er nog een Belg die een uitstekend klassement wist te rijden in Parijs-Nice: Dylan Teuns. De renner van BMC eindigde uiteindelijk als zesde in de eindklassering.

Teuns
  • Afbeelding van Dylan Teuns Dylan Teuns
  • Afbeelding van Tim Wellens Tim Wellens

Toch was ook Teuns, net als Wellens, niet helemaal tevreden na afloop van de Franse koers. “Jammer dat ik zaterdag niet win. Het zat er echt in en dat geeft nu een beetje een zure nasmaak. De zesde plaats is allemaal mooi, maar het is niet hetzelfde als winnen. Ik beklaag me echt mijn tweede plaats in de etappe van zaterdag”, meldt hij aan Sporza.

De ambities van Teuns reiken dus verder dan enkel meedoen. En dan te bedenken dat hij eigenlijk helemaal niet als kopman uitgespeeld zou worden in Parijs-Nice. “Ik kwam naar hier om Tejay van Garderen te helpen, maar na zijn val werd ik kopman en dat is toch een andere manier van koers. Eigenlijk ben ik blij met die zesde plaats, maar als renner wil je altijd meer. Ik moet bouwen op dit resultaat. De etappe van zaterdag was de enige buiten mijn comfortzone en daar scoorde ik het beste.”