Mikel Landa triomfeert in koninginnenrit Tirreno-Adriatico

Mikel Landa heeft de koninginnenrit van de Tirreno-Adriatico gewonnen. De Movistar-renner haalde in de slotkilometers Ben Hermans, Miguel Angel López, Rafal Majka en Fabio Aru bij, om in de eindsprint George Bennett en Majka te verslaan.
Landa

In de lange koninginnenrit speelde een zeskoppige vluchtersgroep bijna tweehonderd kilometer de hoofdrol. Antoine Duchesne, Jacopo Mosca, Nicola Bagioli, Krists Neilands, Alexander Vlasov en Mads Pedersen waren de renners die al vroeg in de koers het ruime sop kozen. Hun maximumvoorsprong bedroeg zes minuten.

In het peloton was er even opschudding toen Tom Dumoulin ten val kwam. Noodgedwongen moest de Girowinnaar uit koers stappen, maar de schade viel al bij al mee: wat kneuzingen en schaafwonden.

In de laatste twintig kilometer versnelde het peloton flink en al snel was de hele kopgroep opgeraapt. Op de slotklim was het Miguel Ángel López die als eerste demarreerde. De talentvolle Colombiaan kreeg reactie van zijn collega's Ben Hermans, Rafal Majka en Fabio Aru. In de groep der favorieten bleef Team Sky in dienst van leider Geraint Thomas en Chris Froome het tempo hoog houden.

Mikel Landa maakte enkele kilometers verderop de sprong naar de vier leiders. Dit ten nadele van Chris Froome, die zijn kansen als sneeuw voor de zon zag verdwijnen toen hij moest lossen uit het peloton. Ook LottoNL-Jumbo-renner George Bennett zag zijn kans schoon en snelde naar de kopgroep toe. Aldaar kwam hij net wat kracht te kort om Landa van de ritzege te houden. Ook Rafal Majka kon de heersende Spanjaard niet bijhouden in de eindsprint. Caruso eindigde net als Kelderman op zes seconden van winnaar Landa en zijn dientengevolge de nieuwe nummers één en twee in het klassement.

  • Miguel Ángel López
  • Mikel Landa
  • Rafal Majka
  • Ben Hermans
  • George Bennett
  • Fabio Aru

Laatste nieuws