Parijs-Nice: Cousin draait Politt en peloton een loer

Jérôme Cousin heeft zijn eerste zege op WorldTour-niveau binnen. Tijdens de vijfde rit van Parijs-Nice was de Fransman van Direct Energie in finishplaats Sisteron medevluchter Nils Politt te snel af.

Jérôme Cousin
  • Afbeelding van Nils Politt Nils Politt

De twee waren de laatste overblijvers van een vroege vluchtgroep. Zij bleven het peloton in de finale nipt voor. Cousin speelde het spelletje slim en Politt liet zich - op een ultieme aanval na - naar de slachtbank rijden. In de sprint-à-deux die volgde zei de Fransman 'dankjewel en tot ziens'. Hij schonk zijn ploeg Direct Energie de tweede ritzege. Jonathan Hivert mocht twee dagen zijn etappe pakken. 

Een paar seconden nadat Cousin de meet juichend had gepasseerd kwam André Greipel als eerste van het peloton als nummer drie over de finishlijn.

Klassementsleider Luis Leon Sanchez en nummer twee Wout Poels kwamen de vijfde etappe ongeschonden door. Zij mogen de komende drie dagen in het zuiden van Frankrijk samen met alle andere overgebleven kanshebbers strijden om de eindzege.

In etappe 5 van Parijs - Nice komt het peloton te laat om de vluchters te achterhalen, Jerome Cousin verslaat Nils Politt in de sprint!? Wat een prestatie! #ParisNice pic.twitter.com/KirAzB8k83 — Eurosport Nederland (@Eurosport_NL) 8 maart 2018