HomeWorldTourHivert verslaat Luis Léon Sánchez in Parijs-Nice, Sánchez nieuwe leider

Hivert verslaat Luis Léon Sánchez in Parijs-Nice, Sánchez nieuwe leider

De derde rit in Parijs-Nice kende Jonathan Hivert als winnaar. De Fransman was de sterkste van een trio aanvallers, voor nieuwe klassementsleider Luis Léon Sánchez.

Dylan Groenewegen had zijn status als nieuwbakken topsprinter extra elan gegeven in de tweede etappe van De Koers naar de Zon. De Amsterdammer versloeg Elia Viviani en André Greipel in een sprint die licht bergop liep en leek dat met sprekend gemak te doen.

Dat zorgde ervoor dat de Nederlander in de derde etappe van start kon gaan in de groene puntentrui. Het geel hing namelijk nog om de schouders van Arnaud Démare, die de eerste rit in de Franse rittenkoers won. De derde rit kon uitlopen op een massasprint in Châtel-Guyon, maar de aanwezigheid van de Côte de Charbonnières in de finale kon daar zomaar anders over beslissen.

Een vlucht van drie renners kleurde de beginuren: Fabien Grellier van Direct Énergie nam Przemyslaw Kasperkiewicz (Delko Marseille Provence KTM) en Jay Robert Thomson (Dimension Data) lange tijd mee op sleeptouw, voor hij ze op weg naar de finale achter liet.

In de achtergrond was het peloton nerveus voor de beklimming die met haar top op 22 kilometer van de streep voor de nodige opschudding kon zorgen. Die zorgen bleken terecht toen Julian Alaphilippe aanviel, terwijl achteraan Wout Poels met materiaalpech langs de kant stond. De Fransman kreeg in eerste instantie Tim Wellens mee, maar zag kort na de top een grotere groep aansluiten.

In de afdaling van de Côte de Charbonnières viel Luis Léon Sánchez aan. De Spanjaard, vorige maand winnaar in de Ronde van Murcia, zag Jonathan Hivert (Direct Énergie) en Rémy di Gregorio (Delko Marseille Provence KTM) met zich mee gaan. In het achtervolgende groepje kwam niet direct een jacht op gang, waardoor het trio gevlogen bleek. Luis Léon Sánchez wist zich zeker van de gele trui, waardoor de andere twee afwachtten. 

Di Gregorio viel in de voorlaatste kilometer bergop aan, maar werd rustig bijgehaald door de Spanjaard, met Hivert in zijn wiel. Di Gregorio ging in de slotkilometer op een strook bergaf nog eens aan, ook die poging was niet succesvol. Sánchez trok de boel op gang, maar Hivert counterde met gemak. Hij boekte na beide etappes en het eindklassement in de Tour du Haut Var zijn vierde zege van het seizoen. 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Tom Boonen: ‘Ik heb jaren met tuinslang op mijn stuur gekoerst’

Tom Boonen is één van de grootste renners die België ooit gekend heeft. Het...

Meer zoals dit

Jakobsen zegeviert in Tirreno-Adriatico: ‘Er moet tegenwoordig vaak een fotofinish aan te pas komen’

Fabio Jakobsen heeft de tweede rit in Tirreno-Adriatico gewonnen. De Nederlandse topsprinter was zijn...

Pidcock na solo in Strade: ‘Dit was niet een vooropgezet plan’

"Dit was niet het plan", zei een uitgeputte Pidcock na afloop. "Dit is een...

De comeback van Mathieu van der Poel: hoe ver komt hij volgend jaar in Milaan-Sanremo?

Mathieu van der Poel werd in een klap binnen en buiten de wielerwereld bekend...