Glorieuze Tiesj Benoot rijdt naar zege in Strade Bianche

Tiesj Benoot heeft de Strade Bianche gewonnen. Onder erbarmelijke omstandigheden reed de 23-jarige Belg naar zijn eerste profzege, nadat hij Wout van Aert en Romain Bardet afgepeigerd achterliet.

Benoot
  • Afbeelding van Romain Bardet Romain Bardet
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert
  • Afbeelding van Tiesj Benoot Tiesj Benoot

De finale werd op zestig kilometer van de meet ingeluid door een groepje favorieten. Michal Kwiatkowski, Alejandro Valverde, Soren Kragh Andersen en de wereldkampioen veldrijden Wout van Aert demarreerden met nog enkele andere renners weg uit het peloton. Een grote groep ging hen achterna, met een hergroepering als gevolg. Van Aert ontstak zijn lont echter nogmaals en reed samen met Romain Bardet weg. Samen reden ze naar een voorsprong van een minuut.

Tiesj Benoot reed op de negende witte weg naar het kopduo toe. Met succes: want de jonge Belg stormde in no time naar Van Aert en Bardet toe, om ze vervolgens zonder pardon achter te laten. Niemand liep in op Benoot en aan de finish in het regenachtige Siena kwam hij met een royale voorgift van veertig seconden aan. Wout van Aert moest Bardet nog laten lopen, wat voor de wereldkampioen in het veld resulteerde in een derde plek. Alejandro Valverde werd vierde, veteraan Giovanni Visconti vijfde.