Vermote: 'Ik zal even nodig hebben om dit door te slikken'

Julien Vermote reed jarenlang als knecht bij Quick Step-Floors, maar in Kuurne-Brussel-Kuurne werd hij als kopman uitgespeeld bij zijn nieuwe team Dimension Data. Bijna boekte hij direct een prachtzege.

Vermote
  • Afbeelding van Julien Vermote Julien Vermote

Om zijn nieuwe avontuur als mede-kopman extra kracht bij te zetten koos Vermote in de slotfase van de semi-klassieker voor de aanval. Hij kreeg Julien Duval en Loïc Vliegen met zich mee. “De samenwerking was niet optimaal, maar alleen is het ook niet gemakkelijk”, vertelde de hardrijder na afloop tegen Sporza. “Tegen het einde zeiden ze om nog maar eens te proberen. Daar zat nog wel wat op, misschien moest ik iets vroeger gegaan zijn.”

Net voor de finish werd hij echter bijgehaald. Na afloop was de teleurstelling van zijn gelaat af te lezen. “Ik zal even nodig hebben om dit door te slikken. Ik had hier graag gewonnen, want als ik nog even rechtdoor rijd na de finish ben ik thuis. Het heeft wel bevestigd wat ik kan. Ik moet er ook in geloven. Sommigen zeiden dat ik bij Quick-Step op mijn gemak zat, maar ik wilde eens iets anders proberen.”