Rohan Dennis slaat dubbelslag in tijdrit Abu Dhabi, Dumoulin kent pechdag

Rohan Dennis heeft de tijdrit in de Abu Dhabi Tour gewonnen. De Australiër van BMC versloeg op Al Maryah Island Jhonatan Castroviejo en ploeggenoot Miles Scotson. Tom Dumoulin kwam er door materiaalpech niet aan te pas.
Dennis

Nikias Arndt was de eerste die een sterke richttijd neerzette op het dertien kilometer lange parkoers in Abu Dhabi. De hardrijdende Duitser deed 14'43'' over het circuit, een tijd die lang de leidende was. Totdat de jonge Australiër Miles Scotson binnenkwam. De BMC-renner dook zes seconden onder Arndts tijd en mocht plaatsnemen op de hot seat.

Rohan Dennis fietste even later zonder mededogen de tijd van zijn jongere land- en ploeggenoot naar de vaantjes. De Australiër was liefst zestien seconden sneller dan Miles Scotson. Dennis' concurrenten Jos van Emden en Jhonatan Castroviejo kwamen allebei niet aan de tijd van de Australiër. 

Tom Dumoulin was dan degene die de tijd van Dennis moest verslaan. Hij leek goed op weg; bij het tussenpunt zat hij één seconde onder de tijd van de BMC'er. Materiaalpech gooide echter roet in het eten van de Maastrichtenaar. Dumoulin was uit zijn tempo en kwam uiteindelijk met dik dertig seconden achterstand op Dennis over de streep. 

Dennis neemt door de tijdritwinst ook de leiderstrui over van Elia Viviani. 

Laatste nieuws