Phil Bauhaus helpt Team Sunweb van de nul af in Abu Dhabi

De derde etappe van de Ronde van Abu Dhabi is gewonnen door Phil Bauhaus. De Sunweb-sprinter was de snelste na 133 kilometer koers door de Verenigde Arabische Emiraten.

Abu Dhabi
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM
  • Afbeelding van Phil Bauhaus Phil Bauhaus

Bauhaus haalde het in de groepsspurt voor twee andere Duitsers. Marcel Kittel kwam in de laatste meters vanuit de achtergrond snel opzetten, maar kwam net tekort om zijn landgenoot nog te passeren. Pascal Ackermann werd namens Bora-Hansgrohe de nummer drie in de daguitslag. Danny van Poppel werd negende.

A close one at #RideToAbuDhabi but the team’s hard work paid off. Our first victory of the season! #KeepChallenging #WirSindTeamSunweb?? pic.twitter.com/S5DjE1Mbhu — Team Sunweb (@TeamSunweb) 23 februari 2018

Morgen staat er een veertien kilometer lange individuele tijdrit op het programma. Voor Team Sunweb zou het zomaar opnieuw feest kunnen zijn, daar Tom Dumoulin deze week ook actief is in het  Midden-Oosten. De wereldkampioen tijdrijden toont voor het eerst zijn nieuwe regenboogtenue in koers. Op zondag ligt de eindstreep op de 1025 meter hoge Jebel Hafeet.