Viviani viert voor Van Poppel in Abu Dhabi Tour

In de tweede etappe van de Ronde van Abu Dhabi heeft Elia Vivani gedaan wat hij dit seizoen al drie keer eerder deed in een massasprint: winnen.
Elia Viviani

Het waaieralarm ging af in de tweede dagtocht in de ronde door Verenigde Arabische Emiraten. Het peloton spatte uit elkaar, maar in de finale kwam alles toch weer samen. Favorieten als Alejandro Valverde, Miguel Angel Lopez en Tom Dumoulin verloren geen tijd. Dumoulin was betrokken bij een valpartij, maar uit de medische update van Team Sunweb blijkt dat de schade meevalt voor de wereldkampioen tijdrijden.

Na dik drie uur door de woestijn drukte Elia Viviani zijn wiel als eerste over de streep. Het is voor Elia Viviani alweer zijn vijfde seizoenszege. Vier van zijn vijf overwinningen behaalde hij in het land in het Midden-Oosten. Die andere zege greep hij in Australië.

Italian sprinter of @QuickStepTeam gets 5th win of the season. @EliaViviani wins stage 2 of #AbuDhabiTour. #LastKm#RideToAbuDhabi pic.twitter.com/QB37IxN1Fz — Brain on Wheels ? (@BrainOnWheels) 22 februari 2018

De man van Quick-Step Floors won de koers voor Danny van Poppel. De sprinter van LottoNL-Jumbo duelleerde om de tweede podiumplek met Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe). De Nederlander haalde het uiteindelijk voor de Duitser.

Dankzij zijn triomf is Viviani ook de nieuwe leider in de Ronde van Abu Dhabi. Hij neemt deze over van Alexander Kristoff, die vandaag niet verder kwam dan plek zeven. Morgen wordt er waarschijnlijk nog één keer gesprint in de WorldTour-ronde. Daarna is het woord aan de tijdrijders en de klimmers.

Laatste nieuws