Kristoff eerste winnaar in Abu Dhabi Tour

In de Abu Dhabi Tour was Alexander Kristoff de snelste in de eerste rit. In start- en finishplaats Madinat Zayed schonk de Noor zijn werkgever de zege.
Kristoff

De Abu Dhabi Tour startte dit jaar op een nogal aparte manier. De plaats van begin en eind van de eerste etappe was Madinat Zayed en daartussen werden er 190 kilometers afgelegd, voornamelijk over dezelfde weg. Langs de ene kant van de E45 heen en langs de andere kant van diezelfde E45 terug naar waar het begon.

Nog iets merkwaardigs aan de start: Mark Cavendish viel tijdens de geneutraliseerde start en moest meteen opgeven. De Brit had na zijn tuimelperte last van de schouder die hij vorig jaar brak tijdens de Tour de France. En dat als ambassadeur van de WorldTour-wedstrijd.

Een betere start was er voor een vijftal aanvallers: Damiano Caruso (BMC Racing Team) ging met Charles Planet (Team Novo Nordisk), Vincenzo Albanese (Bardiani-CSF), Nikolai Trusov (Gazprom-RusVelo) en Toms Skujins (Trek-Segafredo) op avontuur. De vijf kregen al snel ook vijf minuten voorsprong.

Het peloton liet rustig begaan en liep in de aanloop naar een niet te voorkomen massasprint de vluchters één voor één in. Caruso was de laatste gelukkige, waarna de sprint kon worden ingezet. Een chaotische sprint, die uiteindelijk met groot vertoon van macht naar Alexander Kristoff ging. Een perfecte start van hun thuisronde voor UAE Team Emirates en de tweede seizoenszege voor de Noor.

Laatste nieuws