Aru gaat in Giro strijd aan met Dumoulin

Fabio Aru neemt dit jaar deel aan de Giro d'Italia. Dat bevestigde de Italiaan op de website van zijn nieuwe werkgever UAE Team Emirates.

Aru
  • UAE Team Emirates UAE Team Emirates
  • Fabio Aru Fabio Aru

Voor het eerst sinds 2015 keert de Sardijn dus weer terug naar de ronde van zijn eigen land. Afgelopen jaar stond een Giro-deelname in de planning voor Il Cavaliere dei Quattro Mori, maar een blessure zette een streep door de 100ste Giro voor Aru.

"Ik heb lang over deze beslissing nagedacht", zegt de klimmer, die in 2017 ook een etappe won en het geel droeg in de Tour de France, op de website van zijn ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten. "Ik heb er veel gesprekken met de ploeg en ploegleiding over gehad."

Zijn keuze voor de Giro is dan wel weer logisch, zegt hij zelf: "Ik ben blij dat ik de Giro weer kan rijden, want voor een Italiaanse renner geeft dat altijd net een beetje extra. Een extra drijfveer is de Italiaanse tricolore, waarmee ik nog meer eer kan geven aan de Giro." Aru heeft tot nu toe één grote ronde op zijn palmares staan: in 2015 reed hij op de voorlaatste dag van de Vuelta a España Tom Dumoulin uit de rode leiderstrui. Deze week maken ze alletwee hun opwachting in de Abu Dhabi Tour en voor beiden is het de eerste wedstrijd van 2018.