Wellens en De la Cruz verdelen de buit in Ruta del Sol

Tim Wellens heeft de Ruta del Sol gewonnen. In de afsluitende tijdrit verdedigde hij zijn eerste plaats in het klassement met verve.

Tim Wellens
  • Afbeelding van Tim Wellens Tim Wellens

In en om Barbate werd er allereerst gestreden om de dagzege. Op het 14,2 kilometer lange parkoers, waarin de renners zelfs een aantal onverharde kilometers voor de kiezen kregen, toonde David de la Cruz zich de snelste van allemaal.  Hij bleef Andrey Amador (Movistar) en Stef Clement (LottoNL-Jumbo) voor. Voor De la Cruz betekende het zijn eerste overwinning voor Team Sky.

Tim Wellens, de Belg van Lotto-Soudal die gisteren de leiderstrui veroverde, verdedigde zijn eerste plaats in het klassement met succes. Wout Poels, die voor aanvang van de rit elf seconden achterstand had, was als enige klassementsman sneller dan Wellens. Maar de tijd van de Belg was slechts drie seconden langzamer dan Poels' tijd.

Dit was voor Wellens voldoende om de eindzege op zak te kunnen steken. Voor Poels was plaats twee op het eindpodium weggelegd. De eerste renner in het klassement die niet uit de lage landen afkomstig is is Marc Soler. In de rangschikking volgde de Spanjaard op bijna een halve minuut van de laureaat.