Organisatie BinckBank Tour presenteert parkoers

De organisatie van de BinckBank Tour 2018, de rittenkoers door Nederland en België presenteerde vandaag het parkoers voor de editie van dit jaar. Er wordt dit jaar gestart in Heerenveen. De eindstreep ligt ook nu weer in Geraardsbergen.
BinckBank Tour

Net als in 2015 en 2016 start de ronde door de Lage Landen met een etappe door Friesland waarin enkele uit de Elfstedentocht bekende plaatsen worden bezocht. Na de start in Heerenveen wordt er in aankomstplaats Bolsward naar alle waarschijnlijkheid gesprint om de eerste leiderstrui. Hierna trekt de karavaan naar Limburg, waar een dag later een tijdrit van dertien kilometer op het programma staat.

Op woensdag 15 augustus trekt het peloton naar België. Vanuit startplaats Aalter gaat de rit over een stuk van het parcours van het Belgisch kampioenschap van 2017  naar Antwerpen. Een dag later staat er met de tocht tussen Blankenberge en Ardooie een klassieke rit op het programma. Ook de start- en finishplaatsen van vrijdag (Sint-Pieters-Leeuw en Lanaken) kennen we nog uit eerdere edities..

In de resterende ritten zien we eveneens weinig verrassende parkoersen. Op zaterdag wordt er vanuit Riemst richting het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen gereden. Op de slotdag gaat het peloton Lacs de l'Eau d'Heure naar Geraardsbergen. De finish ligt net als vorige jaren weer op de Vesten. 

"Het parcours staat ook nu weer helemaal in het teken van onze filosofie: een perfecte rittenwedstrijd aanbieden voor de echte 'klassieke' renner", zegt Nick Van Den Bosch van organisator Golazo over het parkoers. "Vooral in het slotweekend kunnen de toppers van het klassieke voorjaar hun stempel op de wedstrijd drukken." 

Ook de Gouden Kilometer is dit jaar weer van de partij. Daarin krijgen de renners elke etappe op twintig kilometer van de meet de kans om bonificatieseconden te pakken in drie tussensprints. 

Vorig jaar werd de BinckBank Tour gewonnen door Tom Dumoulin.

Rittenschema BinckBank Tour 2018

12 augustus: Ploegenpresentatie Bolsward
13 augustus: Heerenveen - Bolsward
14 augustus: Tijdrit Venray
15 augustus: Aalter - Antwerpen
16 augustus: Blankenberge - Ardooie 
17 augustus: Sint-Pieters-Leeuw - Lanaken
18 augustus: Riemst - Sittard-Geleen
19 augustus: Lacs de l’Eau d’Heure - Geraardsbergen

Laatste nieuws