Groenewegen komt net te laat in Dubai: 'Teleurstellend'

Dylan Groenewegen moest genoegen nemen met een tweede stek op dag twee in de Dubai Tour.

Groenewegen
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

In tegenstelling tot gisteren, toen de Amsterdammer met de winst aan de haal ging, was er dus teleurstelling van het gezicht van Groenewegen af te lezen. "Dat ik niet meesprint voor de winst, is teleurstellend", reageerde hij achteraf. 

De Nederlander moest van ver komen, maar kwam toch dicht bij de zege. Viviani was hem net te snel af. "Ik raakte wat ingesloten op een bocht op anderhalve kilometer van de streep en verloor het contact met mijn ploeggenoten. Daarna was het écht aanpoten."

Wát een sprint van @GroenewegenD! ??? Maar hij komt net tekort en wordt zo 2de achter @eliaviviani ?? in de @dubaitour. — Wieler Revue (@wielerrevue) 7 februari 2018

Toch zag Groenewegen ook positieve punten na de sprint. "De winst van vandaag is dat ik nog steeds leider ben in het algemeen klassement. Dus snel door naar morgen", blikte de Nederlander alweer vooruit. Dan gaan er richting Fujairah voor het eerst wat hoogtemeters overwonnen worden. Al zullen dit waarschijnlijk niet genoeg hoogtemeters zijn om een massasprint te voorkomen.