Groenewegen na winst in Dubai: 'Perfect werk van de ploeg'

Dylan Groenewegen won de eerste etappe in de Dubai Tour. Hij bleef de Deen Magnus Cort Nielsen nipt voor.

Groenewegen
  • Magnus Cort Magnus Cort
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

En dat leidde natuurlijk tot blije gezichten in het kamp van Team LottoNL-Jumbo. Nadat de ene sprinter Danny van Poppel zijn eerste massasprint van 2018 won, was dat ook bij Groenewegen het geval. Nadat Quick-Step Floors de sprint majestueus voorbereidde, was het de Nederlander die net als op de Champs-Élysées van kop aan ging en niemand er echt overheen zag komen. Ook Viviani niet, want de Italiaan zat opgesloten tussen Groenewegen en de nadarhekken.

Het collectief van Team LottoNL-Jumbo was in de finale goed zichtbaar en alle dank van de Amsterdamse sprinter ging dan ook uit naar zijn ploeg. "Ze hebben echt enorm goed werk gedaan", reageerde Groenewegen na zijn zege. "Ik ben ze veel dank verschuldigd. Het was namelijk dringen geblazen in de finale, maar ik had een goede lead-out."

Met name Timo Roosen bracht hem in de laatste rechte lijn via een miniem gaatje naar voren. "Daarna was het volle bak aangaan met nog 200 meter te fietsen, maar ik won. Het is mooi om hier alle topsprinters te verslaan, dat voelde erg goed", besloot Groenewegen.