Van Aert pakt triple: 'Een van de beste dagen op de fiets ooit'

Voor de derde keer op rij werd Wout van Aert wereldkampioen veldrijden. De Belg verpulverde de tegenstand in Valkenburg en was natuurlijk zo blij als een kind.

Van Aert
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert

In de eerste ronde moest hij nog even aanpoten toen Mathieu van der Poel aanzette. "Ik wist dat Mathieu dat ging doen en dat de eerste ronde het moeilijkste deel van de koers zou zijn", was de reactie van Van Aert. "Daarna had ik een grote strijd met hem verwacht." 

Die kwam er niet. Van Aert versnelde in de tweede ronde en Van der Poel was gezien. "Ik voelde me sterk en zocht mijn eigen tempo. Dat kon ik een uur lang aanhouden, dus dat voelde goed. Dit was een van mijn beste dagen op de fiets ooit. Ik kan niet geloven dat ik het op deze manier heb gedaan."

Drie wereldtitels op rij, dat gebeurde tot nu toe vier keer. "Het is dus wel vrij historisch om in het veldrijden zoiets te doen. De namen waar ik bij sta zijn iconen, het betekent veel voor me om daar nu tussen te staan. Of dit het slechte seizoen goed maakt? Deels. Mathieu was toch de hele winter de beste, daar verandert deze wedstrijd niets aan."