Marc Sarreau pakt tweede sprintzege in drie dagen

Hij was al de beste in de openingsrit van de Ster van Bessèges. Nu heeft Marc Sarreau (FDJ) ook de derde rit van de Franse rittenkoers gewonnen. Hij won na 152 kilometer de massasprint in de straten van Bessèges.

Marc Sarreau
  • Afbeelding van Marc Sarreau Marc Sarreau

Romain Combaud (Delko Marseille Provence KTM), Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) en zijn landgenoot Dries Van Gestel (Sport Vlaanderen-Baloise) gingen het gevecht met het peloton aan. Bij het ingaan van de laatste lokale ronde in en om Bessèges had het trio nog een halve minuut. 

De poging van Combaud, Backaert en Van Gestel strandde in het zicht van de haven. Op goed achthonderd meter voor de arrivée werd het trio gegrepen. Vervolgens mocht Marc Sarreau voor de tweede keer deze ronde het zegegebaar maken. De vlugge Fransoos wist Thomas Boudat (Direct Energie) en Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale) keurig af te houden.

La toma aérea no dejas dudas del triunfo de @Sarreau en la 3ª Etapa. #etoiledebesseges pic.twitter.com/1A18XkpPHQ — Alpe d'Huez B&T (@Alpe__dHuez) 2 februari 2018

En het werd nog mooier voor Sarreau. Want hij kreeg op het podium ook weer de leiderstrui omgehangen. Vandaag zat dit tricot om de schouders van Christophe Laporte, de winnaar van de tweede etappe.

De Ster van Bessèges eindigt zondag met een korte, venijnige individuele tijdrit in Alès.