Valverde keert terug met zege: 'Zo blij na zware periode'

Een vertrouwd beeld gister in de Ronde van Valencia, want Alejandro Valverde is alweer in vorm. Op zijn vijfde koersdag van 2018 was het weer raak voor El Imbatido.

Valverde
  • Alejandro Valverde Alejandro Valverde

En dat na een zwaar tweede deel van 2017, waar de Spanjaard moest herstellen van een gebroken knieschijf na zijn val in de Tour de France. "Ik ben zó enorm blij met deze zege na alles wat ik heb moeten doorstaan de laatste maanden", vertelde Valverde in een flash-interview na de aankomst.

"Ik voelde me goed op de Garbi-klim en toen ik zag dat Jakob Fuglsang had aangevallen wilde ik met hem mee. Luisle (Luis Léon Sánchez) sloot in de afdaling aan en we werkten geweldig samen", deed de kopman van Movistar Team verslag. "Dat zorgde - ook omdat we sterke renners zijn - ervoor dat Team Sky ons niet bij kon halen."

Valverde dacht al snel in het seizoen te kunnen winnen toen hij vorige week zijn eerste wedstrijdkilometers maakte op Mallorca. "Ik voelde me tijdens de trainingen al goed en merkte op Mallorca dat de snelheid goed zat. En hoe sneller hoe beter", lachte El Imbatido. Vandaag volgt een 23 kilometer lange ploegentijdrit, voordat morgen een aankomst bergop gepland staat. Valverde won de Ronde van Valencia al in 2004 en 2007.