Alejandro Valverde slaat dubbelslag in Ronde van Valencia

Exact een week geleden maakte Alejandro Valverde zijn rentree in het peloton na zijn zware valpartij in de Tour de France. Vandaag won hij de tweede etappe van de Ronde van Valencia.

Alejandro Valverde
  • Alejandro Valverde Alejandro Valverde

In de 154 kilometer tussen Bétera en Albuixech waren vijf gecategoriseerde beklimmingen opgenomen, en dat bleek te lastig voor Danny van Poppel om zijn gele leiderstrui te verdedigen. Toen hij over de streep was gebold zag hij dat Valverde een onvervalste dubbelslag had geslagen. De Murciaan pakte immers ook de leiding in het klassement.

Aanvankelijk mende Sky het peloton op de laatste beklimming van de dag. Maar het was Movistar-kopman Alejandro Valverde die op El Garbi op de pedalen ging staan. El Imbatido kreeg het gezelschap van Astana-rennerJakob Fuglsang en even later sloot ook Luis Leon Sanchez aan namens de Kazachstaanse wielerploeg.

Het drietal bouwde een interessante voorsprong op en omdat de achtervolgers niet meer aan het wiel konden komen mochten ze strijden om de zege. Fuglsang trok de sprint aan, maar het was Valverde die daar, in zijn vijfde koers sinds zijn comeback, optimaal van profiteerde. Hij pakte de winst voor LL Sanchez en diens Deense ploeggenoot.

"He is back!" ? Alejandro Valverde sprints to victory in the second stage at @VueltaCV pic.twitter.com/x0yxX16xzH — Eurosport UK (@Eurosport_UK) 1 februari 2018

Het trosje achtervolgers, met daarin onder andere Wout Poels, Greg Van Avermaet en Primoz Roglic, kwam binnen op goed twintig seconden van het koptrio. In het klassement staat Poels als eerste van deze club renners op plek vier. De achterstand op Valverde bedraagt 29 tellen.