Marc Sarreau snelste sprinter in Ster van Bessèges

In de eerste Franse rittenkoers van het seizoen heeft een Fransman zichzelf in de eerste leiderstrui gereden. Namens FDJ won Marc Sarreau de massasprint voor een plukje landgenoten.

Marc Sarreau
  • Marc Sarreau Marc Sarreau

Milan Menten (Sport Vlaanderen-Baloise) en Michiel Dieleman (Cibel-Cibon) en de Aritz Bagües (Euskadi) probeerden het koersverloop vanuit de vroege vlucht naar hun hand te zetten. De twee Belgen en de Bask kregen meer dan drie minuten in de 162 kilometer lange opener van Bellegarde naar Beaucaire, maar hun inspanningen werden niet beloond. 

Toen Dieleman als laatste vluchter bij de lurven was gevat was het was het woord aan de sprintersploegen. AG2R La Mondiale leverde Rudy Barbier af, maar hun sprintkopman wist het niet af te maken. De zege ging naar Marc Sarreau, die FDJ zo haar eerste seizoenszege bezorgde. 

Thomas Boudat (Direct Energie) en Bryan Coquard (Vital Concept Cycling Club) bezetten de overige podiumplaatsen. De eerste niet-Fransman in de uitslag was Sean De Bie op de vijfde plaats.

Arrivée 1ère étape Etoile de Besseges: 1^ Sarreau, 2^ Boudat, 3^ Coquard, 7^ @barbenry #greenteam @bardiani_csf #etoiledebesseges #firstraceoftheyear #cycling pic.twitter.com/hal5SQm4kk— Claudio Cucinotta (@QC82) 31 januari 2018

In de tweede rit van de Ster van Bessèges trekt het peloton vanuit Nîmes met een flinke omweg naar het zuidelijker gelegen Générac, waar nog vier lokale omlopen op het pak wachten staan. Na goed 150 kilometer is het vermoedelijk wederom aan de snelle mannen.

De 48e Ster van Bessèges duurt nog tot en met aankomende zondag. De pittige individuele slottijdrit in Alès zal vermoedelijk over eindwinst gaan beslissen.