Alexandre Geniez verklaart Frans wegseizoen voor geopend

In en om Marseille werd vandaag het Franse wegseizoen geopend. In de traditionele openingskoers was Alexandre Geniez na een levendige koers de beste van een select gezelschap.

Alexandre Geniez
  • Alexandre Geniez Alexandre Geniez

De organisatie van de traditionele Franse openingswedstrijd had een parkoers van 145 kilometer uitgezet. Het ging continu op en af, maar dat weerhield vijf renners er niet van om ten strijde te trekken. Evaldas Siskevicius(Delko Marseille Provence KTM) kreeg vier Belgen met zich mee: Dries De Bondt (Vérandas Willems-Crelan), Brecht Ruyters (Cibel - Cebon), Tom Dernies en Emiel Vermeulen (beiden Roubaix Lille Métropole). 

In de finale werd de ene na de andere vluchter bij de kraag gevat. Aanvallen waren er van Lilian Calmejane (Direct Energie), Jesus Herrada (Cofidis), Guillaume Martin (Wanty - Groupe Gobert) en AG2R La Mondiale-renners Romain Bardet en Tony Gallopin, waardoor de strijd om de zege een amusant schouwspel werd.

Aan het Stade Vélodrome in Marseille werd er uiteindelijk om de bloemen gesprint. Daarin toonde Alexandre Geniez zich wijze de snelste. Voor zowel Geniez als zijn ploeg AG2R La Mondiale betekende het de eerste overwinning van 2018. De Noor Odd Christian Eiking (Wanty - Groupe Gobert) en Lilian Calmejane mochten ook mee op het podium

#GPLM2018 ?? / Revivez en images le succès d'Alexandre Geniez (A2R) au sprint sur La Marseillaise. pic.twitter.com/dtX8HeR1Mn — Renaud Breban (@RenaudB31) 28 januari 2018