Richeze wint knotsgekke rit na neutralisatie in San Juan

Maximiliano Richeze heeft in zijn thuisland de vierde rit van de Vuelta a San Juan gewonnen. Hij was de snelste in een massasprint.
Vuelta a San Juan

Na drie ritten ging het Italiaanse talent Filippo Ganna aan de leiding. De renner van UAE Team Emirates was op de tweede dag al een van de besten op een korte slotklim, op dag drie veroverde hij de leiderstrui in de door Ryan Mullen gewonnen tijdrit.

De vierde etappe, de laatste voor de rustdag, was er een voor avonturiers en sprinters die een beklimming kunnen overleven. Tussen San José Jachal en Valle Fértil moest een 1.500 meter hoge col worden beklommen. Een groep van zes kwam weg, maar werd richting de finale weer gegrepen.

Een val onderweg zorgde ervoor dat topfavoriet voor de ritzege Fernando Gaviria moest opgeven. De Colombiaan van Quick-Step had de eerste rit gewonnen in een massasprint, maar kon nu niet verder.

Nog niet alle obstakels waren achter de rug, want toen een rivier ervoor zorgde dat er zó veel water op de weg stond dat de renners er niet snel door konden, moest de koers worden geneutraliseerd.

Het kwam tot een massasprint in Valle Fértil. En omdat Gaviria er niet bij was, besloot zijn loods Maximiliano Richeze maar te winnen. Giacomo Nizzolo en Matteo Pelucchi hadden het nakijken. 

  • Maximiliano Richeze

Laatste nieuws