Compton demonstreert in Nommay van start tot finish

Katie Compton heeft de wereldbekerveldrit in Nommay gewonnen. Op het met modder bezaaide parkoers ging de Amerikaanse van start tot finish aan de leiding.

Katie Compton

Aan het einde van de eerste ronde had Compton al een straat voorsprong op haar eerste achtervolger, Alice Maria Arzuffi. De Italiaanse deed verwoede pogingen om Compton te achterhalen, maar ze bleek niet opgewassen tegen de dame in de stars and stripes.

Compton, die afgelopen week in haar thuisland voor de veertiende keer op rij gekroond werd tot Amerikaans veldritkampioene, kreeg even later een landgenote achter haar aan. De in het groen gehulde Kaitie Keough passeerde Arzuffi, maar ze zag haar 39-jarige opponente pas na de finish weer terug. Sterker nog: het verschil liep alleen maar op.

In de achtergrond werd er nog wel een fraai duel uitgevochten om de onderste podiumstek. Pauline Ferrand-Prévot, op jacht naar een goede startpositie voor het komende wereldkampioenschap, bekroonde haar inhaalrace uiteindelijk met de derde positie in de daguitslag.

Sanne Cant kon op het modderige parkoers de eindzege in het wereldbekerklassement op zak steken. Ze kende in de eerste ronde materiaalproblemen en werd tot plek twintig teruggeworpen. Meer dan een twaalfde plaats zat er niet in voor de wereldkampioene, maar dit bleek wel genoeg om op een manche van het einde al zeker te zijn van eindwinst. 

Compton maakte gehakt van de concurrentie.

Top tien wereldbeker Nommay

1. Katie Compton

2. Kaitie Keough

3. Pauline Ferrand-Prévôt

4. Helen Wyman

5. Christine Majerus

6. Alice Maria Arzuffi

7. Eva Lechner

8. Jolanda Neff

9. Ellen Van Loy

10. Caroline Mani

Stand wereldbeker veldrijden

1. Sanne Cant (België) - 528 punten

2. Kaitie Keough (USA) - 446

3. Eva Lechner (Italië) - 406

4. Katie Compton (USA) - 371

5. Helen Wyman (Groot-Brittannië) - 369

6. Katerina Nash (Tsjechië) - 365

7. Nikki Brammeier (Groot-Brittannië) - 355

8. Ellen Van Loy (België) - 339

9. Sophie de Boer (Nederland) - 337

10. Maud Kaptheijns (Nederland) - 309