Impey en Greipel vieren feest Down Under

De eerste WorldTour-koers van 2018 is gewonnen door Daryl Impey. De renner van Mitchelton-SCOTT kwam in de slotetappe niet meer in de problemen. André Greipel zegevierde in de afsluiter in de straten van Adelaide.

Daryl Impey
  • Afbeelding van Mitchelton-Scott Mitchelton-Scott
  • Afbeelding van André Greipel André Greipel
  • Afbeelding van Daryl Impey Daryl Impey

De laatste etappe van de Tour Down Under eindigde in een massasprint. Na twintig rondjes door Adelaide leek Caleb Ewan op zijn tweede dagsucces af te stevenen. Toch wist André Greipel (Lotto-Soudal) hem in de laatste meters nog te achterhalen. De Duitser timede zijn inspanning perfect en ging er met de zegebloemen vandoor.

Voor Greipel was het zijn tweede overwinning van de week. Eerder won hij al de openingsrit naar Lyndoch. In totaal heeft de 35-jarige Duitse spurtbom al achttien etappezeges in de Australische rittenkoers op zijn naam staan.

?? IT'S GREIPEL ON THE LINE ??@CalebEwan is pipped at the post by the great @AndreGreipel, who now has 18 stage wins at the #TDU!!! What a finish to Be Safe Be Seen @MACofSA Stage 6!! pic.twitter.com/P2O3BHThww — Santos Tour Down Under ?? (@tourdownunder) 21 januari 2018

De eindwinst ging wel naar Mitchelton-SCOTT. Hoewel Richie Porte via de tussensprints nog een mogelijkheid had om toch de eerste plaats in het klassement over te nemen van Daryl Impey kwam het niet zover. De Zuid-Afrikaan, die gedurende de zesdaagse wedstrijd drie twee plaatsen pakte, werd op het podium gehuldigd als eindwinnaar. Porte (BMC) en Tom-Jelte Slagter (Dimension Data) waren de overige podiumklanten.