Ex-beloftenwereldkampioen kent rampdebuut voor Team Sky

Kristoffer Halvorsen had zich zijn eerste koers als WorldTour-renner ongetwijfeld anders voorgesteld. In de laatste meters van de People’s Choice Classic raakte hij betrokken bij een valpartij, met een breuk in zijn hand tot gevolg.

Kristoffer Halvorsen
  • Afbeelding van Kristoffer Halvorsen Kristoffer Halvorsen

Halvorsen kwam in aanraking met de hekken, waarna hij kennismaakte met het Australische asfalt. In het ziekenhuis wees een röntgenfoto uit dat er sprake is van een breuk in zijn rechterhand. De rappe Noorse coureur die in 2016 in Doha nog beloftenwereldkampioen, moet hierdoor de Tour Down Under aan zich voorbij laten gaan.  

"Omdat het enkel mijn hand betreft kan ik gelukkig snel weer op de rollen rijden", geeft de onfortuinlijke 21-jarige Halvorsen aan in de persverklaring die Team Sky na het criterium liet opstellen. "Maar ik kan nog niet zeggen wanneer ik weer in actie kan komen."

"Natuurlijk is dit enorm balen, maar dat is wielrennen. Soms win je, soms verlies je, soms val je. Ik keek enorm uit naar deze trip, maar nu moeten we maar het beste van de situatie maken", besloot de Noor die vorig jaar nog de beste was in de Handzame Classic.

Peter Sagan wint het opwarmcriterium voor de Tour Down Under. Halvorsen (links) haalt de meet niet zonder schade.