Pierre Rolland naar Tour en Vuelta

Pierre Rolland zal aankomend seizoen starten in de Rondes van Frankrijk en Spanje, hoogstwaarschijnlijk als vrijbuiter. De 31-jarige klimgeit van EF Education First-Drapac meldde dit op sociale media.
Pierre Rolland

Met deze keuze vervolgt Rolland het vrijbuiterspad dat hij vorig jaar insloeg. Het leverde hem ritwinst op in het Noord-Italiaanse Canazei, tijdens de zeventiende etappe van de Giro d'Italia. Het is de bedoeling dit kunstje te herhalen in de Tour of de Vuelta. 

Op weg naar de grote rondes later in het seizoen, zal Rolland in februari afreizen naar de Verenigde Arabische Emiraten voor de Abu Dhabi Tour. Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië zijn de volgende races, waarna eind april Luik-Bastenaken-Luik op zijn programma staat. Ook de Ronde van Romandië en het Franse Kampioenschap staan op de planning. ''Daartussen vinden natuurlijk ook hoogtestages en verkenningen plaats'', aldus de Fransman op Facebook. ''Het doel van dit programma is dat ik frisser wil zijn in de tweede helft van het seizoen, die mij beter ligt.'' 

Laatste nieuws