De Ketele en De Pauw blijven na dag 2 leiden in Zesdaagse Rotterdam

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw staan ook na de tweede dag aan kop in de Zesdaagse van Rotterdam. De Vlamingen breidden hun voorsprong op Niki Terpstra en Dylan van Baarle uit tot twee ronden.

Zesdaagse R'dam
  • Afbeelding van Dylan van Baarle Dylan van Baarle

In de eerste koppelkoers floreerde het duo Hester-Mørkøv, die met Yoeri Havik en Wim Stroetinga naar de streep reden. De rest van het pak volgde op een ronde. Ook in de koppelafvalling lieten De Ketele en De Pauw zich nog niet van voren zien. Roy Pieters en Melvin van Zijl snelden naar de rondewinst. Niki Terpstra en Dylan van Baarle pakten tien punten mee.

Na het intermezzo met de voorstelling van Team Roompot, was het tijd voor de koppelkoers. Evenals gisteren sloegen de Vlamingen hier toe. Kenny De Ketele en Moreno De Pauw fietsten iedereen op minstens een ronde achterstand en pakten een nette voorgift op de rest van het pak. Ook in de 200 meter tijdrit snelden de Belgen naar de winst, echter was het dit keer moeilijker dan in de koppelkoers. Ondanks een toevallige ex aequo met Stroetinga en Havik, grepen De Pauw en De Ketele toch de volle buit van tien punten. 

In de dernycups wonnen Wim Stroetinga en Pim Ligthart voor hun duo's. In de slotronde, de klassementswedstrijd, gebeurde voor het algemeen klassement weinig meer. Dion Beukeboom en Jan-Willem van Schip lieten zich in de bonussprints van hun beste kant zien door in veel spurts punten te pakken. In de eindsprint wonnen Morgan Kneisky en Benjamin Thomas, maar dat was niet genoeg om Beukeboom en Van Schip van de rondewinst te houden.

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw verdedigen vanavond een voorsprong van twee ronden op het Nederlandse duo Terpstra-Van Baarle. Yoeri Havik en Wim Stroetinga volgen op drie ronden, net als Marc Hester en Jesper Mørkøv en het Spaanse duo Albert Torres-Sebastian Mora.