Trek-Segafredo rijdt in 2018 in grote rondes met schijfremmen

Trek-Segafredo zal dit jaar in alle grote rondes aantreden met schijfremmen. Ook in Parijs-Roubaix zullen John Degenkolb en Jasper Stuyven er gebruik van maken.

Schijfrem
  • Afbeelding van Trek-Segafredo Trek-Segafredo
  • Afbeelding van John Degenkolb John Degenkolb
  • Afbeelding van Jasper Stuyven Jasper Stuyven

Tijdens de trainingsstage op Sicilië - waar wij bij waren voor een groot interview met Bauke Mollema voor het eerste nummer van 2018 - werden op de flanken van de Etna al grote trainingen afgelegd met een nieuw schijfremmensysteem.

Trek-Segafredo heeft gewacht tot Shimano met een nieuwe Dura-Ace schijfremmengroepset kwam. Onder meer de klassementsmannen trainden met deze nieuwe uitvoering. Matt Shriver, directeur technologie bij de Amerikaanse ploeg, zei daarover tegen Cyclingnews het volgende: "Alle klimmers zullen dit jaar met schijfremmen rijden."

Shriver en collega's maakten zich van tevoren nog druk om het gewicht van de schijfremmen, het wisselen van wielen met schijfremmen en de veiligheid van de nieuwe elementen. "Het gewicht blijft nu hetzelfde, de schijfremmen zijn ronder afgewerkt en het enige wat nog moet worden afgevinkt is het snel wisselen bij pech."