AG2R-La Mondiale en Katusha-Alpecin onthullen Down Under-selectie

AG2R-La Mondiale en Katusha-Alpecin hebben hun selectie bekendgemaakt voor de Tour Down Under. Bij de Fransen is Pierre-Roger Latour de kopman, de Zwitserse formatie rekent op Nathan Haas.

Haas
  • Afbeelding van Nathan Haas Nathan Haas

AG2R-La Mondiale heeft in het verleden vaak succes gehad in Australië. Gilles Maignan (2000), Mikel Astarloza (2003), Simon Gerrans (2006) en Martin Elmiger (2007) schreven allen het eindklassement op hun naam in dienst van het team. Dit jaar rekent AG2R-La Mondiale dus op Latour, die zijn debuut maakt in de Tour Down Under. Verder reizen ook Mikael Cherel, Nico Denz, Ben Gastauer, Matteo Montaguti, Nans Peters en Stijn Vandenbergh af naar Australië.

Katusha-Alpecin zet in op een thuisrijder. Aanwinst Haas was vorig jaar vierde en hoopt die prestatie komend seizoen te verbeteren. Met Jhonatan Restrepo, vorig jaar zegevierend in het jongerenklassement, heeft Katusha-Alpecin ook een tweede ijzer in het vuur voor het algemeen klassement. Naast dit tweetal maken ook Pavel Kochetkov, Maurits Lammertink, José Gonçalves, Mads Schmidt en Tiago Machado hun opwachting.