Voortreffelijke Van der Poel zegeviert in Flandriencross, Van Aert tweede

Mathieu van der Poel heeft de derde manche van de DVV-Trofee gewonnen. In de Flandriencross van Hamme was hij Wout van Aert, die ongetwijfeld de zware inspanning van gisteren in Duitsland nog in de benen had, te snel af.

Van der Poel
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert

Van der Poel startte de cross meteen zonder mededogen. Van Aert kon in eerste instantie aardig mee, maar een slipper in de beginfase zette hem op achterstand. Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck volgden op een tiental seconden. Van der Poel kon echter ook niet ongehinderd voortstoempen, in de tweede ronde maakte ook hij een foutje en kwam ten val. Zonder zijn voorsprong te hoeven opgeven crostte de Brabander weer verder. 

Het achtervolgende groepje met Wout van Aert, Corné van Kessel, Laurens Sweeck, Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout kwam maar niet dichter. Van der Poel reed 'de bladeren uit de grond', zoals commentator Paul Herygers mooi samenvatte. Toch was hij niet op alle momenten superieur, Van Aert leek zelfs even dichter te komen.

Dat bleek echter niet genoeg om alsnog de zege op te eisen; Van der Poel kwam onder toeziend oog van honderden toeschouwers juichend over de finish in Hamme. Van Aert werd tweede, terwijl Vanthourenhout in de strijd om plek 3 Corné van Kessel van zich afhield.

Uitslag: DVV Trofee - manche 3

Flandriencross Hamme

1. Mathieu VAN DER POEL

2. Wout VAN AERT

3. Michael VANTHOURENHOUT

4. Corné VAN KESSEL

5. Tom MEEUSEN