Beobank - Corendon legt jonge Nederlandse veldritbelofte vast

Ceylin del Carmen Alvarado zal vanaf 1 januari 2018 de kleuren van Beobank - Corendon verdedigen. De 19-jarige tekende een contract tot maart 2021. Ze komt over van Kleur Op Maat - BNS.
Ceylin del Carmen Alvarado

De talentvolle Nederlandse met Dominicaanse roots krijgt onder meer Mathieu van der Poel en Sanne Cant als ploeggenoten. "Dit is de ideale stap in mijn carrière", meent Alvarado. "Veldrijden is mijn grote passie. Het is zonder enige twijfel de sport waarin ik volledig wil doorgroeien. Ik kom nu in de ideale omgeving terecht met een enorm professionele omkadering. Bovendien word ik omringd door toprenners waar ik veel van kan leren."

De Rotterdamse pakte vorig jaar in China haar eerste UCI-zege bij de elite vrouwen. Dit seizoen reed Alvarado in de klassementscrossen al diverse keren bij de beste tien. In de Nacht van Woerden mocht ze als derde mee op het podium en begin deze maand werd ze in het Tsjechische Tábor nog vierde op het EK voor beloften. 

"Ik focus mij dit seizoen vooral op het Nederlands kampioenschap bij de beloften én uiteraard op het wereldkampioenschap in eigen land. Een podium zou mooi zijn maar ik droom toch van meer", besluit Alvarado.

Laatste nieuws